A kuktafazék nagyszerű megoldás az elfoglalt embereknek

kuktafazék
kuktafazék

Az ilyen felszerelésben történő ételkészítésnek számos előnye van. Először is, a benne való főzés sok pénzt takarít meg, hiszen az étel gyorsabb elkészítésének köszönhetően áramot, gázt és vizet spórolhatunk. A kuktafazék használatakor kevesebb víz fogy, mint a hagyományos ételkészítés során.

Egy jó edényben a húsok és a kemény zöldségek akár 2-3-szor gyorsabban megfőnek, mint a hagyományos fazékban. Így rengeteg időt takaríthatunk meg. A kuktafazék lehetővé teszi azt is, hogy zsír nélkül főzzünk. A rövidebb főzési idővel kombinálva az ételeket egyszerűen egészségesebbé teszi. A többi főzőedényhez hasonlóan, ezeket is felosztják gáztűzhelyre és indukciós főzőlapra való modellekre. Ezért vásárlás előtt ellenőrizzük a gyártó jelöléseit. Az indukciós tűzhelyhez ajánlott termék nem fog működni a gáztűzhelyen.

Hogyan kell használni a készüléket? Semmi sem egyszerűbb! Tegyük az összes hozzávalót a kuktafazék belsejébe, öntsünk bele vizet és zárjuk le szorosan. Ezután helyezzük a tűzhelyre és ne nyissuk ki, amíg az étel el nem készül.