Népszerű analóg összekötő a Jack Jack kábel

Bármilyen Jack vezeték beszerzésekor figyelni kell azokra az íratlan szabályokra, amik mindenféle egyéb analóg összekötő esetében is fontosnak bizonyulnak. Első helyen a vevő igényei vannak a Jack Jack kábel tekintetében, tehát minden attól függ, hogy mit is szeretne az ember, mire van szüksége.

Érthető is, hiszen a kelléket számtalan mindenre és megannyi szituációban alkalmazni lehet. Sokan például az autórádión lévő Jack aljzathoz szeretnék csatlakoztatni a mobiltelefonjukat. Ekkor nyugodtan jöhet egy belépőszíntű, nem túl drága Jack Jack kábel. Akkor pedig, ha a nagyobb teljesítmény és a kiváló minőség a lényeg, érdemes egy picit többet költeni a produktumra.

A nagyobb szériák sokkal élvezetesebb hangzást biztosítanak. Ha a smartphone-t akarja a hangrendszerhez csatlakoztatni az ember, akkor megéri olyan vezetéket venni, amin a Jackdugó szára szűkített. Miért? Mert az efféle dugó a mobil vagy táblagép tokjának a levétele nélkül is könnyedén csatlakoztatható.

A standard Jack Jack kábel és dugó negatívuma, hogy szinte mindig le kell szedni a tokot, másképp biztosan nem oldható meg a csatlakozás. A vásárláskor továbbá számolni kell a minőségi szintekkel. A Jack Jack kábel termékek, mint analóg összekötők, a szigetelés és a vezetőanyag minőségében térhetnek el egymástól.

Digitális optikai Toslink kábel

Az audio jelátvitelre kifejlesztett digitális optikai vezeték még mindig az egyik legtartósabb és leginkább megbízható megoldást jelenti ezen a területen. A Toslink kábel persze elmarad a HDMI vezetékek minőségétől és teljesítményétől, de ha ez valamilyen oknál fogva nincs kéznél, nyugodtan lehet az előbbit választani.

Eredetileg a Toshiba fejlesztette ki az első ilyen vezetéket, hogy a saját CD-lejátszóinak és erősítőinek a csatlakoztatása egyszerűbb és gyorsabb legyen. A Toslink kábel képes a PCM audió jel továbbítására CD/DVD/BD lejátszók, televíziók és DAC-kal rendelkező erősítők között. A sikerét annak köszönheti, hogy nem fémvezetővel, hanem optikai úton, fény alapú jel továbbításával közvetíti az információt. Számítani lehet rá hosszabb távokon is, mert nem befolyásolják a rádiófrekvenciás és elektromágneses zavarok.