Epoxy ragasztó felhasználási felületei

A mai világban már nagyon sok féle ragasztó létezik, vannak melyeket az építőiparban használnak, másokat pedig csak otthoni kisebb javításokra. Az epoxy ragasztó egyaránt használható az építőiparban és otthon is, mivel szinte minden alapfelületet jól ragaszt, ezért nagyon közkedvelt. Az epoxy ragasztót még a múlt évszázadban fejlesztette ki a vegyipar, és azóta folyamatosan használják, különféle ragasztásokra.

Nagyon nagy erővel tud mindenféle alapfelületet egymáshoz ragasztani, mint például a betont rezet, alumíniumot, üveget, kerámiát, fát, kemény műanyagokat, festett fémet, grafitot, bőrt, gumit stb. Egyedül a PE, PP és PTFE felületek összeragasztására nem alkalmas.

Mivel ennyi felületen alkalmazható ezért könnyen bármit megragaszthatunk vele, akár legyen szó egy szerszám javításáról, egy díszléc felhelyezéséről, vagy akár fali akasztók rögzítéséről.

Felhasználás elött a ragasztani kívánt felületet a portól és zsírtól megkell tisztítani, érdemes az alapfelületet enyhén lecsiszolni, majd portalanítani, hogy a tapadási erőt megnöveljük.

Tulajdonságai közi tartozik, hogy vegyszerálló, vagyis vízzel, olajjal, benzinnel stb. szemben ellenállóak. Kikeményedés után, akár fúrható, csiszolható, vagy akár festhető. Szakítás-, és ütésálló, időálló, nagy hőtűréssel rendelkeznek akár – 40 fok és akár + 120 fok-ig. Akár víz alatt is ragaszthatunk vele (például akvárium) stb.

Mivel egy gyanta alapú ragasztóról beszélünk, ezért érdemes a használata során kesztyűt és maszkot viselni.