A fekélyes láb kezelése szakértelmet igényel

fekélyes láb kezelése
Fekélyes láb kezelése

Hogy milyen módszerre van szükség a betegség gyógyítására, az a probléma mértékétől függ a leginkább. A fekélyes láb kezelése házi praktikák segítségével, illetve gyógynövényekkel is történhet, persze csak szoros orvosi felügyelet mellett. Hatásosnak bizonyulhatnak azok a növények, amelyek serkentik a vérkeringést, mint például a fokhagyma és a mustármag. Bizonyos esetekben, a kór időben való felismerésekor a betegség vissza is fordítható. A mindennapokban feltétlenül be kell iktatni a rendszeres sétát. Manapság egyre népszerűbbek a biológiailag aktív gázok a betegség ellen, mint a szén-dioxid.

A fekélyes láb kezelése gázfürdő által növeli a perifériás szív teljesítményét, aminek köszönhetően fokozódik az érintett testrészek vérellátottsága. Hazánkban Mátraderecskén veheti igénybe ezt a remek szolgáltatást. Ha nincs ideje vagy lehetősége a látogatásra, akkor vásároljon egy-két csomag Fumara pezsgőkristályt és élje át az otthonában ezt a felemelő érzést! A fekélyes láb kezelése tehát a saját lakásában is megtörténhet.

Az érszűkület láb kockázati tényezői

A szóban forgó betegség tüneteit egyszerű felismerni. Az érszűkület láb környékén erős fájdalommal, elszíneződéssel és sebesedéssel jár. A szövetek elhalását és a dagadást mihamarabb kezelni kell! Kiváltó ok lehet a magas koleszterin és a vérzsír szintje. A gyógyulás érdekében, célszerű egészségesen étkezni. Az egyik legnagyobb rizikófaktor a nikotin, hiszen folyamatosan gyulladást idéz elő az érfalakban, szóval a dohányzást mindenképpen el kell hagyni. A keringés lelassulásához vezethet a mozgásszegény életmód is, így a rendszeres testmozgás elengedhetetlen dolog.

Az érszűkület láb tájékán gyakran hidegérzetet okoz. Egy lassú lefolyású betegség, aminek idejében elejét kell venni! Cukorbetegség esetén kimondottan fontos a kór megelőzése. A legjobb taktika erre a célra a vércukorszint egészséges határok között tartása. A terápia történhet gyógyszerrel vagy anélkül, az állapot súlyosságától függően. Az érszűkület láb gyakran jelentkezik, hiszen az alsó végtagok folyamatos terhelésnek vannak kitéve nap mint nap.