Gondolta volna, hogy ilyen teljesítménye is lehet egy fűnyíró traktornak?

Jelentős alapterülettel rendelkezik kertje? Városrendezési feladatok, fűnyírás kapcsán keresi az ideális eszközt? Vállalkozásának szerves részét képezi a természetes, igényes környezet biztosítása? Számos olyan terület felmerülhet a mindennapokban, amikor a jó fűnyíró nélkülözhetetlen. A hagyományos eszközök ugyan ideálisnak bizonyulnak a klasszikus kiskertekbe, de ha nagyobb az alapterület, akkor a teljesítménynek és a kivitelezésnek is ehhez kell igazodnia.

 

De mégis milyen fűnyíró traktor mellett érdemes letenni a voksot? Melyik az a márka, mely biztosan beváltja a hozzá fűzött reményeket? Nem véletlen tud kitűnni a tömegből a Briggs Stratton motorral felszerelt fűnyíró traktor. Ez az eszköz 4,7LE leadására képes, sebessége pedig elérheti akár a 4.55km/h-t is.

 

Nagy területen történő fűnyíráskor természetesen elmaradhatatlan a fűnyíró tartálya, mely a Briggs Stratton motorral szerelt eszközöknél 130 literrel áll rendelkezésre. A vágási magasság állítására is lehetőség van, méghozzá 30 és 90 milliméter között dönthetjük el, hogy milyen méretű füvet szeretnénk végeredményként viszontlátni. Önjáró üzemmóddal is alkalmazható, ráadásul önmagát takarító technológia is beépítésre került. E a locsoló gyorscsatlakozó személyében mutatkozik meg, így a vízrákötésnek hála a takarítási teendők is egyszerre elvégzésre kerülnek.

A szakemberek ezt a modellt rendszerint 2000-2500 négyzetméter körüli területhez ajánlják. Időtálló minőségére a motor márkája jelenti a garanciát, mely már számtalanszor bizonyította hatékonyságát és praktikusságát. Persze a fűnyíró traktor nem elegendő ahhoz, hogy minden tekintetben tökéletes kertnek örvendhessen. A fák elburjánzott, túlnőtt ágainak rendezéséhez a teleszkópos nyéllel rendelkező ágvágók javasoltak, de a kerti tó karbantartásához és tisztításához ideális eszközök sem hiányozhatnak az otthoni eszköztárból.

 

A mai kor embere egyre inkább visszahúzódik saját privát szférájába és igyekszik ott új energiákra lelni. Az aktuális helyzet szintén ebbe az irányba mozdítja a szokásokat. Ha olyan szerencsés, hogy nagy kertet és annak minden előnyét tudhatja magáénak, akkor érdemes az alapterületet maximálisan kihasználni.

 

A fűnyírás soha nem volt ilyen egyszerű, így ha végeláthatatlan zöld területet szeretne, melyet csak néhol törnek meg virágágyások, sziklakertek és a talán régóta vágyott kerti tó, akkor érdemes a nagyobb teljesítményű fűnyírók között nézelődni. A fűnyíró traktorok egyébként nem csupán a háztartások számára javasoltak, hanem városi vagy vállalkozók általi felhasználásra is sokan érdeklődnek irántuk.