Imádják a városlakók a kerti sütögetőt

kerti sütögető
kerti sütögető

Illatos kebab, ropogósra sült hal vagy grillezett zöldségek – a faszénen és a friss levegőn készült ételek finomabbak és egészségesebbek. Ma már szinte minden udvaron van kerti sütögető, legyen az modern vagy összebarkácsolt változat. Azoknak, akiknek felüdülést nyújt a szabadban lenni, a tavasz első napsugarai a grillező szezon kezdetét is jelentik. Ők szívesen hívják meg a családjukat, nagy baráti társaságokat és nem sajnálják az időt a hús pácolására, a tűzrakásra.

A poros megapoliszból menekülő városlakók bevallják, hogy még a modern konyhai berendezések birtokában is jobban szeretik a nyílt tűzön való sütést. Illatosabb és jövedelmezőbb. A kerti sütögető megmenti a családi költségvetést, hiszen a fa olcsóbb, különösen, ha nem külön erre a célra vásárolják, hanem a régi lefűrészelt ágakat használják tűzrakásra, mint a villamos energia. Fontos szempont még megtalálni a megfelelő helyet a grillezéshez. Egy aszfalt- vagy betonalappal, illetve térkővel burkolt nyitott terület jó hely a kerti sütögető elhelyezéséhez.

Sokféle célt szolgálhat a magyar vízteres kandalló

Egy vízzel fűtött kályha körülbelül 100 m2 házban egyszerre több helyiséget is képes fűteni és bizonyos esetekben a padló fűtésére és az ételek főzésére is szolgálhat. A magyar vízteres kandalló csövekkel kapcsolódik egy tágulási tartályhoz és használati meleg víz elosztó körhöz. A kandallóban a tüzelőanyag elégetéséből származó füstgázok 90 fokra melegítik a tartályt és a benne lévő vizet.

A meleg víz a radiátorokba folyik és felmelegíti a helyiséget. A magyar vízteres kandalló egyik fő előnye, hogy a jól megtervezett vízmelegítő körnek köszönhetően lehetővé teszi, hogy egyszerre több helyiséget vagy egy egész házat fűtsünk. Az esztétikán és a helyiség fűtésének közvetlen feladatán kívül, a magyar vízteres kandalló a tűzhelyet is fűtheti, így az ételek főzésére is szolgálhat, de a padlófűtés forrása is lehet. A rendszer teljesen autonóm és nem igényel további áram- vagy egyéb energiafelhasználást. A magyar vízteres kandalló téglával, csempével vagy kővel van burkolva.