Milyen az ideális autósbolt?

Van egy régi heppem az autózással kapcsolatban: az ideális autószerviz ill. az ideális autósbolt megtalálása. Ebben a cikkben az utóbbi témába és annak fontosabb kiválasztási szempontjaiba szeretnélek beavatni.

Szóval: ideális autós alkatrészbolt. Lassan 25 éve vezetek. Közben volt 30 éves veterán VW 1500-asom, 15 éves Passatom, 2 lényegesen fiatalabb Fiatom, majd 2 Renault autót koptattam. Főleg az idősebb autók esetében sokat jártam autóalkatrész boltokba. Ugyanis az öregebb autók esetében nagyon sok mindent meg tudtam önállóan csinálni: olajcsere, gyertyacsere, ékszíjcsere, karburátor és üzemanyag szivattyú bütykölése. Vásároltam az alkatrészeket és közben mániákusan kerestem az ideális alkatrész szaküzletet.

  1. szempont: a weboldal

Egyik nap motorolajat kellett vennem. És megtaláltam az interneten az olajwebshop.hu webáruházat. Azonnal láttam, hogy virtuálisan jó helyen vagyok. Egyszerű, könnyen áttekinthető weboldal, kellemes színekkel. Egyértelmű termék kategória nevek, könnyen kereshető termékek. Az olajok termék csoportot lenyitva azonnal kiderült, hogy profik: mindenféle olajok vannak, még kerti gépekhez és vízi járművekhez is.

A további termékkínálat is kellően részletes: szűrők, adalékok, ápolási cikkek, fékfolyadékok, kenőzsírok és gyújtógyertyák is vannak a webshopban. A termékek fotóval és részletes leírással rendelkeznek. Precíz ember vagyok, ezért nagyon örültem annak is, hogy a gyártó ill. gyártói specifikáció és az adott termék minősítése is pontosan bemutatásra kerül. Külön plusz pont jár tőlem azért, mert kedvenc termékeket is létre tudok hozni. Elég sokat szoktam válogatni, mérlegelni a döntés előtt, ekkor nagy segítség az, hogy jelölni tudom a számításba jöhető cikkeket a webshopban.

Van egy külön olajválasztó menüpont, ahol pontos segítséget kapunk a gyári motorolaj keresők használatára vonatkozóan. Sőt, még egy olyan rész is van a honlapon, ahol a weboldal használatát mutatják be.

És jók az árak is. Rendszeres akciók vannak, sok esetben a kedvezmény mértéke a 10 %-ot is meghaladja. 30 ezer Ft rendelési érték felett a futárral történő kiszállítás is díjmentes. Számos átvételi pontra is kérhetjük a csomagot: Mol ill. OMW kutakra, PostaPontra vagy MPL csomagautomatába.

És itt még nem ér véget a felsorolásom, most jön csak a lényeg: 30 napos és 100%-os elégedettségi garanciát vállalnak. Mit jelent ez a gyakorlatban? Webáruház rendelés esetén a vásárlónak 30 napig lehetősége van a termék visszaküldésére, amennyiben azzal bármilyen problémája merül fel. Természetesen ez nem feltétlenül minőségi problémát jelent. Autóalkatrészek esetében előfordulhat az, hogy a kiválasztott termék nem „kompatibilis” a kocsinkkal. Reklamáció esetében visszautalják a vételárat ill. olajok esetében pedig az összeg levásárolható.

Szeretem magam átvenni a weben megrendelt cikkeket. Nekem ez lényegesen kényelmesebb, mint igazodni a futárhoz. Az olajwebshop.hu 4 fizikai üzlettel rendelkezik, így 4 budapesti átvételi helyszín közül választhatom ki a hozzám legközelebbit. A weboldalon egészen pontosan megadják az egyes üzletek megközelítési módját kocsival ill. tömegközlekedéssel egyaránt.

Örömmel láttam, hogy nemcsak nekem van rendkívül pozitív véleményem az olajwebshop.hu szolgáltatásairól. A weboldalukon több ezer valódi felhasználó visszajelzése alapján 5 csillaggal rendelkeznek minden fontosabb szempontból: általános elégedettség, szállítási idő, bolt áttekinthetősége ill. az eladók kommunikációja.

  1. szempont: a fizikai üzlet

Az ideális autósbolt esetében nemcsak kiváló webáruházról, hanem kiváló fizikai üzletről is beszélünk. És ez maximálisan igaz az olajwebshop.hu boltjaira. Az évek során már mind a négy üzletükben előfordultam. Kifogástalan szakmai felkészültség jellemzi az eladókat. Néha sajnos előfordul velem, hogy kicsit sokat beszélek ill. okoskodok, ha az autómról van szó, de ez sem okozott problémát. Sőt. Kedélyesen elbeszélgettünk az öreg Volkswagenek karbantartásának szépségeiről.

Az üzletekben patika rend uralkodik. Ebben az iparágban ez nagyon nagy érték. Számos olyan autós szaküzletben jártam, ahol az egyes termékek költői rendezetlenségben voltak szanaszét az üzletben.

Összegzés

Az elmúlt 25 évben kezdetben számos autóalkatrész boltban megfordultam. Amióta megtaláltam a olajwebshop.hu-t, azóta már nem keresgélem az ideális szaküzletet, mert mindig náluk vásárolok.