Elektromos robogó jogosítvány – milyen dokumentummal kell rendelkezzünk?

elektromos robogó jogosítvány
Elektromos robogó jogosítvány

A tapasztalat azt mutatja, a magyar utakon is egyre gyakrabban tűnnek fel a zöldszínű rendszámmal rendelkező elektromos motorok. Végre egy trend, aminek valódi gyakorlati haszna mindenkire pozitív hatással van! Azonban a tévhit, miszerint elektromos robogó jogosítvány nélkül is vezethető, sajnos még mindig makacsul fenntartja magát.

Ebben a kereskedők is hibásak, hiszen nem egy esetben így hirdetik meg az eladni kívánt portékáikat. Szögezzük le egyszer s mindenkorra: elektromos robogó jogosítvány nélkül nem vezethető, pláne, ha a KRESZ szabályaihoz akarjuk tartani magunkat, azok ugyanis világosan kimondják, hogy az önálló gázkarral rendelkező járművek vezetéséhez szükséges a megfelelő minősítésű dokumentummal is rendelkeznie annak a személynek, aki nem szeretne törvényt sérteni.

Bár a rendőrség egyelőre megtűri a különösen vidéken, az idősebb korosztály körében tapasztalható ezirányú kihágásokat, ha nem akarunk tilosban járni, mindenképpen szerezzük be a szükséges iratokat, ha e-motor vásárlásán gondolkodunk!