Milyen tűzifát használjunk a kandallókban?

Manapság már könnyű fűtőtestet választani egy otthonba. A gyártók hatalmas választékot kínálnak, amelyek sok tekintetben különböznek egymástól. Az egyik különbség a kandallók tüzelőanyagának típusa. A klasszikus választás a fa, ami valódi, élő tüzet biztosít és kellemes illatot áraszt a szobában. A tűzifának azonban különböző fajtái vannak. Hogyan válasszuk ki a legjobbat? A tűzifa kiválasztása számos tulajdonságot befolyásol. A megfelelő fajta segít megőrizni a tűzhelyet korom nélkül, a kellemes illatot, a tűz fényességét és az égés nagy hatékonyságát.

Segít csökkenteni a tüzelőanyagra fordított költségeket is, mivel sokáig ég és jól tartja a meleget. Milyen tüzelőanyagot nem szabad használnia kandallókban? A régi bútorok, padok, kerítések és egyéb faelemek maradványai, amelyek például lakkozáson, festésen, pácoláson vagy fertőtlenítésen estek át, nem felelnek meg fűtésre. Ráadásul az ilyen tűzifák hatékonysága nagyon alacsony. A nyírfa lassan ég, nem szikrázik, egyenletes lángot biztosít és sokáig megőrzi a hőt.

Velünk a kandallóbetét gyorsan a helyére kerül

A klasszikus típusú kályha az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb fűtőtest az otthonokban. A berendezés kialakítása a hagyományos megjelenésével és a kandallóbetét meglehetősen nagy méretével vonzza a tekintetet. Rendszerint az ilyennek az elülső része néha egyenes, néha pedig panorámaüveggel van ellátva. A klasszikus keretek különböző anyagokból készülnek, de hagyományosan márvánnyal díszítik ezeket. A klasszikus kandallóbetét minden belső teret díszít, jó teljesítménnyel rendelkezik és a helyiség fűtésére is használható.

A gyártók a legmodernebb technológiát használják a hatékony és gazdaságos típusok gyártásához. Ön pedig ezeket a kandallóbetéteket beépítéssel együtt vásárolhatja meg. Az internetes áruházunkban kulcsrakész beépítéssel rendelhet. Segítünk kiválasztani a berendezést, elkészítjük az elhelyezés tervét, valamint leszállítjuk az építéshez szükséges alkatrészeket, szerszámokat és tartozékokat. A mestereink szakszerűen és a lehető legrövidebb idő alatt beépítik.