Remek blend a Chivas Regal

chivas regal
chivas regal

Az 1860-as években jelent meg az első blendelt whisky, ami a skót fivérek, James és John Chivas nevéhez köthető. A közkedvelt Chivas Regal készítésénél alapvető szempont a rendkívüliség és a minőség fenntartása. Ezen dolgozik folyamatosan a vállalat keverőmestere, aki az ízek jó ismerője kell legyen.

Az ital érlelése tölgyfahordókban, állandó hőmérsékleten történik, így keletkeznek a pazar zamatrétegek. A legismertebb a 12 évig érlelt blend, ami 30 különböző skót whiskyből lett gondosan összeállítva. Alma, mogyoró, vajkaramella és gyümölcsös jelleg adja meg a meleg borostyánszínben játszó ital telt zamatát. A japán változat 18 évig érlelődik a Mizunara tölgyből készült hordókban, ez mindig kiváló minőséget garantál.

Az ízek kavalkádjában felfedezhető az alma, a méz, a körte, a banán, a dió és a szantálfa exotikus fűszeressége. A rajongók kedvence a Chivas Regal 25 years Whisky is, ami a hordóban töltött idő alatt pompás arany színt nyer, ízvilágát kandírozott narancs, barack és marcipán gazdagítja.