Ünneplésre ad okot a mai névnap

mai névnap

A rohanó mindennapokban jól tud esni olykor némi lazítás.

Természetesen gyakran úgy érezzük, hogy erre nincs esély, mert sietni kell a határidők betartásával. Ha mégis akarunk némi jogosultságot szerezni, akkor fogjuk azt egy ünnepi alkalomra. A mai névnap remekül megfelel arra, hogy kicsit kimozduljunk a megszokott rutinból és díszbe öltöztessük a lelkünket.

Nem feltétlen kell a saját névnapunk legyen, mert már az is örömet okozhat, ha egy ismerősünket akarjuk meglepni. Hívjuk meg egy italra, ajándékozzuk meg némi csokival, beszélgetéssel, csak érezze, hogy figyelünk rá. Természetesen mindez csak akkor történhet meg, ha megtudjuk első körben milyen névnap van ma? Az internet világában mi sem egyszerűbb ennél. A mai névnap utáni nyomozás csak néhány kattintásba kerül. A kerdezdmeg.hu weboldalon például már a főoldalon látni fogjuk, hogy aktuálisan kikhez szólhatunk a szokottnál kedvesebben. A mai névnap bizonyos esetekben valódi nagybetűs ünnepé válhat.

Vannak ugyanis, akiknek fontosabb, mint a születésnap. Főként vidéken kerítenek ennek nagyobb figyelmet, ahol mindenki ismeri a másikat. Néhány ikonikus és bizonyos eseményhez, ünnephez, népszokáshoz köthető évnap komoly jelentőséggel bír. Megéri tehát tisztában lenni azzal rendszeresen, hogy „Milyen névnap van ma?”, mert így jobban kapcsolódhatunk egyes szokásokhoz.

A hagyományok megtartása sokat tud jelenteni a gyorsan változó világban, ezért jobb erre minimális figyelemmel lenni. A mai névnap tehát bármennyire is feledhető eseménynek tűnik, valakinek sok öröm okozható, már egy szimpla köszöntéssel is.