Gyógyító ásványok, mint ékszer

Az ásványok ma már egyre népszerűbbek, hiszen az emberek egyre inkább megismerik az ásványokban rejlő energiákat. Ezeket a köveket már az ősidőkben is használták gyógyításra.

Egyre elterjedtebbek az ásványokból készült ékszerek, hiszen például egy karkötő több ásványból is készülhet, ezáltal egyszerre több mindenben lehetnek segítségünkre.

A gyógyító ásványok ereje a rezgéseikben rejlik, hisz mindegyik más és más, ezáltal más szervre hatnak. Szinte minden ásványnak megvan a maga erek, vannak melyekben megegyeznek, például több ásvány is segítségünkre lehet a gyulladásos betegségeknél vagy az önbizalom növelésénél.

Jáde: Erős hatással van a hólyag és a vese működésére, ezáltal felfázásos betegségeknél igen nagy segítséget nyújthat. Emellett erősíti az idegeket, a feszültség és kimerültség esetén pedig élénkítő hatású.

Amesztisz: Rendkívűl erős kő, már az ókorban úgy ismerték, amely segít megőrizni a józanságot, vagyis viselője olyannak látja a dolgokat, amilyenek valójában Javítja a koncentrációs képességét, segít a migrénes rohamok esetében, valamint túl serkenti az immunrendszert. Ezek mellett még rengeteg tulajdonsága van, nyugtató hatású, enyhíti a fájdalmakat, erősíti az akaratot, javítja a memóriát, továbbá erősíti a szeretetet, az önbecsülést és az önbizalmat.

Ez csak két ásvány volt, de már ezeknél is látszanak a hatások, de az alábbi betegségeknél még ezek a kövek tudnak segítségünkre lenni:

  • Cukorbetegség: mohaachát, ametiszt, hegyikristály, csaroit
  • Fájdalomcsillapító ásványok: ametiszt, füstkvarc, hegyikristály, fluorit, kianit, sugilit, krizokolla
  • Fogyás, zsíranyagcsere: aventurin, ametiszt, howlit, prehnit, angelit

Ebből a pár példából is látszik, hogy ezek az ásványok mekkora energiával bírnak.